lördag 4 december 2010

Med inspiration från Italien

Lagade till en pastarätt med fläskfilé på fredagskvällen som blev väldigt god. Hittade receptet på nätet:

Ingredienser 4 portioner
   2 paket färsk pasta, gärna tagliatelle
500 gram fläskfilé
1 msk margarin
2 dl creme fraiche
2 msk kalvfond på flaska
4 msk vatten
1 ask cocktailtomater
1 paket mozzarella, skuren i små bitar
1 dl färsk basilika, grovt hackad

Putsa fläskfilén och skär den i ca 1½ cm breda skivor. Banka ut skivorna något, och salta och peppra dem.


 Stek fläskfiléskivorna i maragrinet tills den fått fin färg på båda sidorna.

Häll på creme fraiche, vatten och kalvfond, och låt allt puttra ihop i stekpannan.

Lägg i de hela cocktailtomaterna i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma.

Koka pastan enligt instruktioner, och låt den sedan rinna av ordentligt i ett durkslag.

Lägg pastan i en stor form & häll fläskfiléskivorna, såsen & tomaterna över pastan. Lägg även i mozzarellabitarna & den hackade basilikan och blanda ordentligt.


Var tvungen att ta ett glas rött till maten och denna rätt kommer göras igen även om Olivia dissade den!

2 kommentarer:

  1. Mums vagott det såg ut! Måste jag absolut testa en dag!

    SvaraRadera
  2. Tackar! Ja det får du prova framöver! Kul att du kikade in! Kram Martina/Familjemix

    SvaraRadera