Det blev en köttfärs och vitkålsgratäng med sallad och sen provad jag ett recept på chokladfondant, båda rätterna är lchf-vänliga.
Chokladfondant 6 st.
100 g smör100 g mörk choklad (Jag använde 72%)
2 ägg
1 / 2 tsk vaniljpulver
Smält smör och choklad i en skål. Vispa äggen fluffiga, blanda ihop alla ingredienser. Formarna smorde jag först med smör och sen stevia strö. Häll smeten i formarna och ställ in dem i ugnen på 200 grader i 6 minuter. Orginalreceptet hittade jag här
Vitkål -& Köttfärsgratäng 8 pers
Ingredienser:
8 dl strimlad vitkål
1 gul lök
1,5 dl skivad valfri svamp
1 kg köttfärs
1 burk krossade tomater
1 msk koncentrerad oxfond
1 dl vatten
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl riven ost
5 dl vispgrädde
Gör så här
Bryn vitkål, lök,
svamp och lägg åt sidan. Bryn köttfärsen och blanda i krossade tomater, oxfond,
vatten och vitlöksklyftor och låt puttra några minuter. Häll tillbaka kålröran
och blanda. Häll upp i en ganska stor gratängform cirka 35 x 25 cm. Lägg den
rivna osten ovanpå och häll över grädden. Grädda i ugnen i 225 grader 20-30 min
tills gratängen fått fin färg. Hittade receptet här
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar