måndag 30 maj 2016

Första bröllopsdagen - Bomullsbröllop

Första bröllopsdagen är här och jag och mannen har firat den lite i förskott. Det blev en skön spavistelse på Stenungsbaden lördag-söndag och barnen hade det gott hos farmor och farfar.

Idag är det hemmadag och vab för mig med två febriga hjärtan. Olivia fick hög feber igår och i morse var Vilmer brännhet och hade 39 graders feber. Tur det inte var såhär för ett år sedan.




måndag 23 maj 2016

Tulpaner i krukor

Japp dom tog sig fint även i år och har blommat fint på vår altan tills nu. I höstas planterade jag tulpanlökar i två spänner och ställde sen undan dom. Och visst fungerar det alldeles utmärkt. Skall komma ihåg att göra samma sak även till kommande höst.




söndag 22 maj 2016

Sommardag med friska vindar

Utedag de luxe! Härligt väder och skönt att få vara hemma och skrota. Olivia har lekt en massa med våra grannar och sen blev det lek med en tjejkompis nu i eftermiddag. Härligt att ha kompisarna nära. Vilmer är nöjd med att vara ute och greja med sina saker.

Var förbi vår blomsteraffär för att inhandla lite fina sommarblommor som har kommit ner i några krukor. Mina pelargoner och tomater har jag också fått planterat om idag till större krukor.







lördag 21 maj 2016

Första fotbollsmatchen

Idag var det Olivias första fotbollsmatch, i Tofta spelade dom. Härliga ungar och det blev vinst för våra tjejer. Hurra!

Det var bara hem och vända efter matchen och sen direkt iväg på födelsedagskalas hos en klasskompis.



Ledig helg för oss alla och vi håller oss på hemmaplan. Jag skall cykla några längre rundor både idag och imorgon och sen blir det till att bara vara.

söndag 15 maj 2016

En massa vitsippor i Mölle

För två helger sedan var vi och campade i Mölle med husvagnen och där blommade ju vitsipporna för fullt och jag lyckades fånga några fina kort på barnen.  Vi var och promenerade ut mot konstverket Nimis och där i skogen fanns så galet mycket vitsippor.

Underbart!






Här har vi ledig helg och jag har varit hemma och tagit turer på hojen och vi har fått städat hela huset och tvättat och hängt undan alla vinterkläder och skor. Johan och barnen var igår hos farmor och farfar för att hjälpa dom med huset men idag är alla hemma.


torsdag 12 maj 2016

Kvällmat i solen, stranden i kärra

Gäller att fånga de fina kvällarna och verkligen njuta av detta härliga väder vi bjuds på just nu. Efter jobbet idag hade mannen packat med kvällsmat så vi styrde bilen mot  lilla kärra. Fin majkväll med spring i vattenbrynet, grillning, lek och skön promenad.

Härligt!





tisdag 10 maj 2016

Äntligen ledig och en massa fix i trädgården

Jag och Vilmer lämnade Olivia och Arvid till skolan i morse och sen stack vi direkt ut till plantskolan och gick där och botaniserade en stund. Väl hemma har vi kompletterat med lite växter i några av våra rabatter och börjat plantera i krukor på altanen.

Ska försöka samla ihop krukorna till mera grupper i år och inte ha så många småkrukor då dom torkar ur så lätt.

Så underbart med en ledig dag efter jobbhelg och vilket väder...






lördag 7 maj 2016

Kvällsmat på balkongen

Hela altanen har mannen idag oljat så när det blev dags för kvällsmat fick vi rodda om, tur vi har en stor balkong att använda också.

Grillad kycklingfilé som är marinerad i bla. ingefära och kinesisk soya och så en massa goda tilltugg och egen sås med rabarberchutney. Bättre än så här blir det inte.



Det är jobbhelg för min del men det är ju helt okej när man kommer hem till familjen som fixar och donar!

fredag 6 maj 2016

Sommarkväll 6 maj

Frost inatt och rena sommarvärmen under dagen, vilka kontraster men jag gillart! Efter jobbet blev det en sväng förbi Blomsterlandet för inköp av några tomatplantor och kryddor.

Maten stod klar när jag kom hem och det är alltid lika lyxigt. Nu ikväll har barnen sprungit ute i trädgårdarna och lekt en massa. De har kul tillsammans, alla grannbarnen men det är lite svårt att få in dom på kvällarna bara.







Johan och barnen är lediga i helgen och kan njuta av härligt väder och en massa mys ute. Jag kör jobbhelg vilket också är helt ok, tur man gillar sitt jobb så mycket.

torsdag 5 maj 2016

Årets första rabarberpaj och en massa trädgårdsfix

Vilken dag och vi är lediga tillsammans utan några måsten. En massa trädgårdsfix har vi klarat av och fått fixat på uteplatsen på vår framsidan och altanen. Sått grönsaker, planterat dahlior, rensat rabatter, städat ur lekstugan och fixat i den och det bästa av allt...årets första rabarberpaj är gjord.

Så gott!


Nu får det bli en sväng med cykeln och lite träning inför kommande halvvättern om en månad.