fredag 25 december 2015

Julafton i bilder

Underbara softa juldag! Årets mysdag. Lycklig över att få fira jul med nära och kära, en massa god mat och en himlans massa paket.

Snälla hade vi alla varit och tomten som kom på besök hade med sig en väldans massa paket till både stor och liten.

Idag tog vi sovmorgon och sen röjde upp här hemma och plockade ihop lite leksaker som barnen fått. Efter lunchen blev det en löprunda för mig och sen mötte jag upp Johan och barnen på lekplatsen. Jätteskönt med lite frisk luft och få svettas lite i spåret.






måndag 21 december 2015

Pysslas inför julaftons dukning

Fina julrosor blommar i trädgården just nu och dom tillsammans med murgröna, nötter och vita blockljus kommer få pryda bordet på julafton.

Denna lediga dagen har det pysslats här hemma, jag har fått lagt på alla julkorten på lådan och vi har även hunnit vara ute en liten stund i trädgården för att leka tagen.




Bara några dagar kvar nu

Efterlängtad sovmorgon....efter en intensiv jobbvecka så var det så otroligt skönt att inte barnen kom upp idag förrän vid 8.30 idag. Ingen tid att passa idag då Olivia är hemma idag från skolan, hon var krasslig i magen i lördags så vi kör hemmadag och har avbokat dagens logopedbesök för Vilmer och bara håller oss hemma.

Det blir till att skrota här hemma och slå in de sista julklapparna idag. Mannen som varit hemma i helgen har städat och fixat så fint så det blir en skön dag här hemma för mig och barnen.



söndag 13 december 2015

Tredje advent och lucia

När tredje ljuset brinner, vi juleklappar syr och vi bakar kakor och har ett fasligt styr.







Barnens gran är klar för julen

Idag kom barnens lilla gran in och den är nu klädd med små kulor och diverse egentillverkat pyssel och pepparkakor. Vilmer bus var ju såklart tvungen att provsmaka sin pepparkaka innan den skulle hängas i granen...

Luciadag och tredje advent







Igår var det julbord och man äter ju alltid för mycket såklart men det var jättegott. Skönt att inte behöva köra så långt och lekrum fanns till barnen så alla var nöjda.

För min del blev det en löparrunda nu på förmiddagen och det var en seg kropp som knatade runt 6 km men alltid väldigt skönt när det är gjort.

lördag 12 december 2015

Nu är granarna hemma

På förmiddagen idag gjorde vi ett ryck och hämtade en gran och granris från morfars skog och så köpte vi en stor gran här i byn. Imorgon vill Olivia ta in sin gran och klä den så det får det bli.

Nu är huset städat och mannen har fått grejat med bilen och ikväll blir det julbord med hela familjen på Väröbacka Gästgiveri. Ska bli smarrigt!

Igår gjorde vi Liseberg och det var riktig roligt. Inte mycket folk så vi kunde både åka mycket, titta och handla i bodarna och bara gå och njuta av alla juleljusen. Vilmer fick lämnat sina nappar till kaninbebisarna, precis som storasyster gjorde.





Imorgon är det redan tredje advent och så är det lucia. Får bli att smyga upp i ottan och kolla på luciamorgon.

fredag 11 december 2015

Fotoutmaning - Röd

Veckans fotoutmaning hos Fröken Foto är röd och nu i juletider finns en hel del röda inslag i vårt hem. I lagom dos, upptill annat mera neutralt tycker jag det såklart är jättefint.

För att se flera  tolkningar så titta in här.





Nu blir det strax lunchfix för mig och Vilmer och sen kommer både mannen och Olivia hem tidigt för vi skall ta en tur upp till Göteborg i eftermiddag och kanske ett besök på juliga Liseberg...

måndag 7 december 2015

Nu är det jul här i vårt hus

Vilken energi man får av lite solsken. Nu så är det julpyntat både inne och ute hos oss. Olivia hjälpte mig placera ut tomtarna och en massa frisk luft har det blivit för oss alla tre.

Köpte en ljusslinga på batteri från Rusta härom dagen och den är kul att piffa till ute med. Så glad för att vi har kvar ett möblemang ute på altanen även denna årstid för att göra det så mycket mysigare.





Äntligen uteväder och lite julfint

Underbart med uppehåll och att solen visar sig denna decembermåndag. Med över 8 grader kan man nästan tro att det är en vårdag...

Skolan och fritids är stängt idag så jag passade på att ta en dag föräldraledigt. Barnen har varit ute och lekt nu på förmiddagen och jag har kunnat julfixa lite fint vid vår entré till huset.





Mysigt med långfrukost och sen satt Vilmer kvar för att kolla på draken på min mobil medan jag röjde undan frukosten.




söndag 6 december 2015

Andra advent

När andra ljuset brinner är snart lucia här. 
Hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär.



Kom hem för bara några timmar sedan från en härlig vistelse med Johans jobb i Köpenhamn. Det har blivit jul på Tivoli, härlig hotellvistelse, smörrebröd, fin-fint restaurangbesök på Köd och en och annan alkoholhaltig dryck som slunkit ner i trevligt sällskap.

Känns helt okej att jag är ledig imorgon då både skola och fritids är stängt. Blir en skön hemmadag med busarna som varit hos farmor och farfar i helgen.