söndag 30 augusti 2015

På trädgårdstitt i Runevads trädgård.

Oj vilken trädgård vi har besökt idag...vi styrde kosan mot Morup och hittade denna härliga trädgård! Ett perfekt utflyktsmål om du är trädgårdsintresserad som jag:)

Massa gångar, runda former, lusthus och en riktigt härlig oas med stor pool. Där hade jag gärna hängt, eller som Olivia sa -nästa gång vi kommer hit ska jag ta med badkläderna!

Massa inspiration har vi fått och jag suktar ännu mera efter ett växthus eller lusthus efter dagens trädgårdstitt och fika i det fina lusthuset som fanns på tomten.
















fredag 28 augusti 2015

Vatten i trädgården

Fredag och det betyder fotoutmaning hos Fröken Foto och denna veckan är det vatten. Efter veckans störtskurar så är det ju inte så mycket man behöver vattna ute i trädgården. Men krukorna har fått sig en skvätt och så även några blommor vid dammen, som den här höstanemonen som blommar så fint just nu.

Vatten i trädgården gillar vi och det är så kul att vi sparade den gamla dammen så vi kan njuta av det porlande vattnet. Titta in på Malins blogg här och titta på andra vatten-bidrag





Veckan har bestått av jobb och möten så det är verkligen tillbaka till verkligheten på alla fronter och det kändes extra skönt nu när fredagen har kommit. Känns som om vi alla hittat rutinen att komma iväg till skola, förskola och jobb så nu är vi värda en helt ledig helg.

söndag 23 augusti 2015

Byter stranden mot skidorna i Skidome

Idag skippade jag stranden och sjön. Jag och två jobbarkompisar hade bestämt att göra en utflykt till Göteborg och Skidome. En nyöppnad inomhusanläggning för längdskidåkning. 1,2 km långt spår har dom gjort och det var -2 grader. Svalt och skönt denna högsommardag:)

Kändes väldigt skumt att plocka fram alla skidkläder och kolla valla inför detta. Inser också att jag inte åkt längdskidor sen Tjejvasan 2013. Det blev åkt 6 km och jag tror nog vi alla tre kommer ha lite träningsvärk imorgon.

Första varvet kändes väldigt ostabilt och lite som Bambi på hal is men sen flöt det på bättre och tekniken sitter ju där. Först nu känns det verkligt att det är jag som ska stå på starten den första mars 2016 för att köra halvvasan.

Nu blir det till att ta tag i träningen igen och köra på med löprundor och simningen om några veckor. Funderar även på att testa på yoga som vi kör på jobbet.


Några bilder från tjejvasan och kortvasan 2013, mera om det här


Här är etappen som gäller för halvvasan. Första mars 2016!!!

onsdag 19 augusti 2015

Skolstart och sensommar

Vilka sköna dagar det är...lite gött att jag faktiskt tagit ledigt nu resten av veckan!

Olivia gick med förväntansfulla steg mot första dagen i skolan nu på morgonen. Förskoleklass och alla klasskompisarna var samlade. Ett gott gäng och flera från hennes förskola är med i samma klass så det kommer bli jättebra.

Vilmer fick vara en stund på sin förskola och lagom till jag hämtade honom hade de samling och fruktstund så jag kunde vara med där också en liten stund.

Hösthortensian i trädgården är så himla fin just nu!




Nu är det lek här hemma för Vilmer och lite lunchfix för min del för att kunna dra till stranden när Olivia är klar i skolan. Gäller att bada så mycket som möjligt och ta till vara på de soliga dagarna!

fredag 14 augusti 2015

Fotoutmaning - Reflektion

Redan fredag igen...och första jobbveckan är avklarad! Fredag och det betyder fotoutmaning hos Fröken Foto Denna veckan är det reflektion som är temat. För min del får det bli en bild på en skön sittplats i vår trädgården. Här kan man läsa en bra bok eller bara sitta ner och fundera och njuta.

Just nu läser jag en bok som heter "Lär dig leva" av Mats Billmark och Susan Billmark och den ger en nya tankar och en hel del reflektion på hur vi lever i detta något stressade samhälle.

Viktiga tankar på vad som verkligen är viktigt i livet och att våga välja bort vissa saker som tar för mycket energi...




In här för att kolla fler tolkningar
Önskar alla en underbar fredag & härlig helg!

fredag 7 augusti 2015

Fotoutmaning - min favorit middag

Fredag igen och nu är det fotoutmaning som gäller hos Fröken Foto
Idag är temat min favorit middag och då står skaldjur väldigt högt på listan. Vi festade till det på räkor och kräftor tidigare i veckan. Efter en stranddag var det en perfekt avslutning och att de sen kunde avnjutas på en solig altan gör ju inte saken sämre.

På Frökens fotos blogg hittar ni fler bidrag, klicka här






Nu blir det snart klädsim på simskolan för Olivia och sen kanske ett dopp i sjön innan det får bli lite fix inför kvällens middag med vänner.

Igår gjorde jag några timmar på jobbet och sen hade familjen packat bilen och vi for till sjön för lite kvällsbad, grillning och så lite fiske. Blev en fin kväll!

tisdag 4 augusti 2015

Äntligen lite strandhäng

Så blev det äntligen dax för lite bad och en skön eftermiddag på stranden. Efter simskolan idag blev det snabblunch sen for vi ut till Espevik, hela familjen och har tillbringat eftermiddagen där.

Skönt med solens strålar som värmer och jag får bättra på solbrännan lite.




Nu blir det skaldjur här ikväll och en slapp kväll på altanen. Har varit borta varje kväll sen mitten av förra veckan så nu blir det extra skönt av att inte ha något inbokat.