måndag 28 april 2014

Min lilla trädgårdsmästare

På förmiddagen fick jag god hjälp av Vilmer att vattna i pallkragarna när jag sått sallad, dill och persilja. Och nu i eftermiddag har Olivia satt squash-kärnor. Hon fick sötaste lilla miniväxthuset och små vita krukor när hon fyllde år och i dem har vi planterat nu.






Som det växer i trädgården just nu. Idag har vi 19 grader och under helgen som har varit har vi haft närmare 25 grader. Helt galet för att vara i april.

torsdag 24 april 2014

måndag 21 april 2014

Firat födelsedagarna

Rena sommarvärmen ute och vi har fått firat Olivia, Vilmer och Johans födelsedagar. Igår blev det kalas och en massa presenter och blommor blev det.

Den nya cykeln har testats nu på förmiddagen av Olivia och Vilmer kör hårt med sin rutschkana.








fredag 18 april 2014

Födelsedag

Idag fyller vår lilla gumma 5 år och lyckan var total  när hon såg studsmattan i trädgården nu på morgonen när hon kom tassandes upp. Nu ser vi fram emot en helg med härligt väder. Ikväll blir det påskfirande med goda vänner och imorgon väntas det kalas för prinsessan.





tisdag 15 april 2014

Vilken eftermiddag

Jag slutade 14.30 och efter att ha hämtat hem barnen från förskolan så har det varit en ute-eftermiddag. Det var två trötta små finingar som somnade nu ikväll. Det hade haft påskfest på förskolan så det har varit en intensiv dag förr dem.

Här har vi planterat vildvin och murgröna nere vid vår källare och jag har bytt ut några vissna påskliljor.






Det händer ju så mycket i trädgården just nu, här är vårt klotkörsbär i knopp. Detta trädet planterade vi i höstas tillsammans med ett silverpäron som står bredvid.

fredag 11 april 2014

Efter regn kommer solsken

Vilken grå och regnig förmiddag vi hade men nu så har det spruckit upp och solen skiner på oss. Här kör vi vab och nu när Vilmer sover sin eftermiddagslur ska jag och Olivia gå ut i solen.

Om mannen kommer hem i tid i dag så ska jag sticka förbi handelsträdgården för att köpa vildvin. I helgen blir det jobb och lite trixande med barnvakt då mannen har jouren denna veckan.



tisdag 8 april 2014

Lite pergola-känsla

I helgen kom det upp två stolpar utanför tv-rummet i källaren och snart ska det planteras klätterväxter runt dem som ska kunna slinga sig uppåt och bilda en fin pergola -känsla. Tror att det blir vildvin och murgröna. I mina stora svarta krukor har jag en klätterhortensia och ett högre gräs.






Vår gamla rishög till häck "ölandstok" försvann i helgen och nu ska vi planera en ny bok-häck. Eftersom den gamla häcken var så bred så har jag inte kunnat ha mera pallkragar i trädgårdslandet att odla i tidigare men nu så kan de allt utökas.

Får se om jag hinner nu i vår men jag skulle gärna vilja fortsätta med kantstenen som vi har vid trädgårdslandet i en rundel och gå ihop med rabatten.

lördag 5 april 2014

Helg igen

Så har det blivit helg igen och denna helg blev jag långledig. Igår gjorde jag och barnen en runda på stan och sen på eftermiddagen och kvällen fick vi firat mannen lite i familjen då det var hans födelsedag.

Idag har jag gjort premiär med gräsklipparen, har nog aldrig haft ute den så här tidigt som i år. Johan och morfar byter vår garageport så jag och busarna servar dom med mat och snart fika.


tisdag 1 april 2014

Helgens planteringar

Har fått ner några knölar i jorden, dahliorna har fått komma fram och ner i sina krukor. Lite vatten och kärlek till dem så hoppas jag att de ska växa till sig.

 I veckan skall jag försöka så en massa luktärtor, det blev ju sådan fin färgklick förra sommaren så det kommer bli mycket mera av den växten.




Det har varit jobb och möte hela dagen och morgondagen ser likadan ut så mycket mera än så blir det inte dessa dagarna.