måndag 31 mars 2014

Lekstugan är klar för våren

Kunde inte låta bli att städa ut lekstugan och möblera den idag. Solen har lyst på oss hela dagen och vi har varit lediga. Veckohandling, en löprunda, lek på lekplatsen och lek i lekstugan har hunnits med denna soliga dag.

Olivia var överlycklig när allt var utplockat och hon gjorde så fint, kan undra hur länge det får vara så här fint...



söndag 30 mars 2014

Lite från dagens utflykt i Göteborg

Vilket härligt vårväder vi haft denna helg! Underbart! Olivia har varit hos sin kusin i Göteborg hela helgen och haft en riktigt mysig tjejhelg. Vi andra hade en fixarlördag. Lite ärende på stan och sen utefix här hemma. Idag tog vi en sväng om Ikea och sen gjorde vi ett stop på Husknuten, länge sedan vi var där sist så det var kul att kolla lite på villorna. Passade på att spana lite på balkongräcke eftersom det snart står på tur att bytas ut här hos oss.

Hämtade en mycket glad och trött tjej hos kusinen och det tog inte länge innan hon somnade i bilen hem.




Alla bilderna är från Husknuten som ligger strax utanför Göteborg.

tisdag 25 mars 2014

Utemöblerna klara

Lagom till helgen blev utemöblerna färdiga och har fått ta plats utanför källaren. Kul att vi äntligen har hittat något som kan stå här ute året runt och liva upp denna stensättning som vi annars inte haft någonting på tidigare. Möblerna är lätta att flytta ifall man vill ha de någon annanstans i trädgården eller om man behöver plats för fler på vår altan.




Har haft en ledig dag och Olivia följde med mormor tidigare så det har bara varit jag och en hostig och lite febrig Vilmer hemma. Men i eftermiddag blir det lite våffelmys med mormor.

torsdag 20 mars 2014

Bänkarna är färdigmålade

Bänkarna som vi målat om i vitt är klara och har fått flytta ut och snart är bordet också färdigt. Idag har också klätterhortensian fått komma ut och jag och barnen har haft en skön förmiddag ute i trädgården, idag med solen som skönt sällskap.



söndag 16 mars 2014

Vilken utefixarhelg vi haft

Har varit ute största delen av denna lediga helg. Olivia har lekt med sin bästa vänner och grannar och det är sån lycka att se dem när de springer fram och tillbaka mellan oss och leker lite hos oss och lite hos dem. Idag blev det även lek med alla barnen på vår lekplats här intill.

 För en stund sen lämnade jag Olivia på Mulle som startat upp här i Veddige. Det är lite nostalgi för min del eftersom de är på samma plats som jag en gång för längesedan också gick på Mulle.

 Igår medans barnen lekte i sandlådan passade jag på att klippa ner lavendeln och våra stora gräs. Det blev också lite krattande i rabatterna. Pelargonerna som jag planterade om och klippte ner för några veckor sedan kommer fint och jag gick och köpte nya två nya sticklingar som också verkar ha tagit fart.




Lilleman trivs så bra i sandlådan och den här grävmaskinen som plockades fram av Olivia var klart lockande även om den var för lite för svår för honom.

lördag 8 mars 2014

Eftermiddag ute med familjen

Det var så skönt att smita ut i vårluften efter jobbet och hemma möttes jag av några fikasugna kids. Efter fikan drog vi på oss lite kläder och stack ut i trädgården.  Vilmer var helt tokig när han fick leka i sandlådan och springa ute och in i lekstugan. Gissar att han kommer leka där supermycket bara det blir varmare ute.







måndag 3 mars 2014

Ny vecka och måndag igen

Skön helg har vi haft och i lördags blev det faktiskt lite utetid i trädgården. Barnen var helnöjda för att kunna vara ute och leka. Vilmer körde omkring på storasysters bobbycar på altanen och Olivia cyklade.


Nu kör vi ny vecka och en massa roligheter är inbokade så det kommer bli en kul vecka!

söndag 2 mars 2014

Slipning av nya utemöbler

För en vecka sedan köpte vi ett kryssbord och två bänkar i trä på blocket. Min tanke är att vi ska ha det utanför tv-rummet i källaren. Vi har ju en stor uteplats där med stensättning men inga möbler där i nuläget.

Idag fick jag gjort ett ryck och slipat allt så nu är det färdigt för kvistlackning innan det ska grundmålas. Sen ska det bli vitt.

lördag 1 mars 2014

Äntligen mars månad

Längtar ju så mycket efter våren och idag kunde jag inte hålla mig längre, blev en tur till Åkrabergs Trädgård för lite köp av vårblommor. Snälla mamma var förbi mig med lite påskliljor tidigare i veckan.

Denna underbara känsla när man får vara ute och plantera och fixa och dona i trädgården är härlig. Massa skit under naglarna och barnen kan hjälpa till med det dom kan.






Vi har en lugn helg med inget inbokat och det var längesedan sist, mannen är lite krasslig och behöver vila så det passar perfekt med en lugn hemmahelg.