onsdag 30 oktober 2013

En gammal kökssoffa...

...som verkligen haft bättre dagar har jag nu börjat slipa av. Den är ifrån min mammas föräldrahem och den har nu stått i mammas och pappas förråd i många år och bara samlat damm.

Första rundan med slipmaskinen är klar och jag fick härlig hjälp av min lilla hjälpreda Olivia.
Kanske hinner jag grundmåla den på söndag och att jag hinner få färdigt den till jul.



onsdag 23 oktober 2013

Lekstugan är vinterbonad

För någon vecka sedan städade jag och Olivia ur lekstugan inför vintern så nu står den där och ekar tomt. Alla möbler, gardiner, porslin och postlådan åkte in på vinterförvaring.

Ska pryda den med en lykta och lite granris längre fram.




Längtar redan efter nästa sommar...


onsdag 9 oktober 2013

Vitrinskåpet efter möbelrenoveringen

Vårt vita vitrinskåp är nu klart och står så fint i hörnet i vårt vardagsrum och lyser. Tänk att jag målade det blått för si sådär 12-13 år sedan, förstår inte hur jag tänkte.

Bild hur det såg ut från början hittar ni här och lite bilder från arbetets gång finns här.



Vilmer hade feber igår så jag kör vabb idag. Idag är lille gubben feberfri och hur nöjd som helst att gå här hemma och plocka med sina leksaker. Det bästa han vet just nu är att öppna grinden ner till vårt vardagsrum och krypa, helst gå ner för trappan och sen upp i fotöljen och ställa sig och tjoa och skratta.

söndag 6 oktober 2013

Vackert vid Drottningholms slott

Förra vecka på vårt Stockholmsbesök tog vi en promenad ute vid drottningholms slott, vackert som tusan är det där. Min barndomsvän bor på Ekerö och kör förbi detta fina slott varje dag till och från jobbet.

Flaggan var i topp så det menas väl med att Kungen är hemma, dock såg vi ingen skymt av honom tyvärr!




Min jobbhelg är nu till ända och nu väntar två lediga dagar hemma med mina busar.
Imorgon har vi även Johan hemma som är pappaledig så det blir nog lite hemmafix och trädgårdsgrejande. Lekstugan väntar på att vinterbonas och allting ska städas av och ställas in.

onsdag 2 oktober 2013

Möblerat om i trädgården och på altanen

Det blev så tomt på vår altan när utemöblerna försvann så den gamla kabelvindan och trästolen fick ta plats utanför vårt köksfönster. Vill ju har lite fint att kolla ut på denna tid som kommer.

Vilken härlig dag vi haft här hemma idag. Min enda lediga dag i denna veckan men så härlig. Klippt gräsmattan och fixat och donat i trädgården. Lunchat med barnen hos mor och far och inhandlat lite höstblommor och fått planterat nu ikväll.