måndag 30 september 2013

Hamnade i trädgårdshimlen - Zetas Trädgård

Vilken lycka för mig som är trädgårdsnörd när min Stockholmsvän sa att hon bodde nära Zetas Trädgård. Det blev en tur hit och jag var helt överlycklig. Gick runt och fotade så mycket jag kunde och köpte med mig en fin bok som ägaren Victoria Skoglund har skrivit.

För mig som älskar trädgård är ju detta den bästa trädgårdshandeln som finns. Vilken oas!






onsdag 25 september 2013

Sista dagarna i september

Packa lätt är verkligen inte min grej... Ikväll sticker jag och en kompis med kvällsflyget till vår huvudstad och hälsar på fina barndomsvännen Marie-Louise. Ska bli hur mysigt som helst att ses och spana in deras nya hus som de köpt.

På söndag är det dax för min och svägerskans sista tävling i vår Tjejklassiker, Lidingöloppet som är 10 km och vi startar vid 14-tiden. Blir en bra avslutning på denna tjejhelg.


Har inte fått in utemöblerna ännu men till nästa vecka måste de rengöras och åka in för då är det verkligen redan oktober.




lördag 14 september 2013

En dag i trädgården

Oj vad tiden gick snabbt, nu efter två veckor på på jobbet känns det precis som vanligt. Det har gått över förväntan med att lämna två barn på förskolan och jag har inte behövt stressa så mycket eller kommit för sent till jobbet heller. Vilmer trivs bra, är lite ledsen precis när jag ska lämna men det går fort över som tur är och Olivia älskar det!

Förra helgen var det intensivt med jobb för min del så det är extra skönt med en hemmahelg. Däremot har mannen jouren denna vecka och han har jobbat hela dagen och kommer säkert jobba en del imorgon också.

Idag har jag grävt upp växter och planterat om i trädgården. Har hämtat lite växter från min mammas trädgård. Både daggkåpa och storbladig funkia fick komma ner i min nya rabatt. Två växter som blir stora och fylliga snabbt.





onsdag 4 september 2013

Snart dax att plocka in...

...trädgårdsmöbler, växter och lull-lullet som är ute i trädgården. Men ett litet tag till vill jag passa på att njuta av dagarna ute i trädgården. Vi har ju ett uteprojekt som ännu inte är klart och det är våra två nya rabatter som ska fyllas. Har beställt två träd som jag hoppas ska komma i denna eller i början av nästa vecka. Sen inväntar jag plantskolornas utförsäljning!

Jag har lämnat mina två  på förskolan i morse och ska hämta dem nu i eftermiddag. Första dagen för Vilmer som han är där helt själv. Från och med imorgon kör vi på för full rulle!

Jag har passat på att städa lite här hemma och tagit mig en löparrunda. Lyxig egentid!