torsdag 28 mars 2013

Skärtorsdagen

Å ljuvliga dag. Solen skiner och lediga dagar tillsammans med familjen väntar! Här ska städas, tvättas och pysslas idag så vi bara kan ha det gott resten av helgen.




onsdag 27 mars 2013

Kan inte vänta längre...




Underbar känsla när jag får vara ute och fixa och dona med planteringar vid planteringsbänken. Passade på att smyga ut när Vilmer sov sin förmiddagslur. Nu är det äntligen lite påskfixat på trappen till vår entré.

När  min lilla "påskkärring" kommer från förskolan ska vi pynta påskriset och jag tror banne mig vi slår till på en utefika i eftermiddagssolen!

måndag 25 mars 2013

Vårt nya tvrum

Den gamla bruna gillestugan är ett minne blott och har nu förvandlats till ett mysigt tvrum. Taket är målat vitt, fogarna mellan skiffern och runt spisen är målade och ett nytt golv har lagts in, över det bruna stengolvet. Både jag och mannen är jättenöjda och det var en light renovering som inte kostade skjortan.












söndag 24 mars 2013

Planterat dahlior

Knölarna har kommit ner i jorden och fått komma ner i vår källare. Nu får de stå och gotta till sig i solljuset. Det blev två nya dahlior för året, i färgen ljusrosa. De övriga är röda som jag haft i flera år.





Idag har vi beställt nya altanmöbler, YES äntligen! Gråa och vita utemöbler som kommer göra sig fint på vår altan. Det finns så mycket fint till både uterum och altaner så man hade lätt kunnat köpa hur mycket som helst.

Vårt nya tvrum i källarvåningen är nu helt klart och Johan har gjort ett fantastiskt jobb där, ska visa bilder imorgon.

Kvällens trädgårdsstart


 Altanen är sopad och altanmöblerna är beställda. Visst är det vår i luften! Jippie! Om sisådär 20 minuter börjar ett favvoprogram på kanal 8. Trädgårdstoppen. Är nog inne på säsong 4 och jag har nog sett dem alla. Kul att följa Peter Englander på hans resa genom utvalda trädgårdar i Sverige.

fredag 22 mars 2013

Finaste blomman




Mysig förmiddagsfika och en massa lek har vi haft idag med våra fina grannar. Medan jag och barnen var iväg så har mannen lagt klart golvet i vårt tvrum. Tjoho!

torsdag 21 mars 2013

Längtar

Minus 6 grader och iskall vind känns inte särskilt vårigt. Vill ju plocka fram utemöbler och få sätta mig i lä, med näsan mot solen och njuta. Den som väntar på något gott...


Idag har det varit jobb för min del och barnen har varit hos mormor och morfar, snälla morfar körde ner Olivia och hämtade henne från förskolan. Med sådan service går det an för mig att jobba.

Imorgon har vi ledig dag hela familjen så nu tar vi helg och njuter av ledigheten!

onsdag 20 mars 2013

Tid för bara vara

Bara jag och lilleman hemma och jag tror vi båda njuter av lite lugn och ro. Det är skönt att lägga morgonens oreda bakom sig och passa på att småprata och gosa med Vilmer.



tisdag 19 mars 2013

Målning och golvläggning

Mannen har varit duktig och börjat lägga golv i vårt nya tv-rum, gillestugan i källarplanet. Fogarna mellan skiffern har målats vit och taket har förvandlats till ett vitt fint ljust tak. Ska fota imorgon, i dagsljus och visa.


Idag har vi, jag och Vilmer varit och myst med en god vän och hennes lilla prinsessa. Olivia var nöjd över att vara på förskolan och leka med sina kompisar.

måndag 18 mars 2013

Påsken närmar sig

Påsken har smygit sig in i vårt hem och börjar komma på plats. Har inte varit så mycket för att påskpynt tidigare år men i år var det riktigt roligt att plocka fram påsklådan i förrådet. Nu är det bara två veckor kvar till påsk och förhoppningsvis är vintern slut tills dess.






söndag 17 mars 2013

Ett halvår med LCHF

Idag är det exakt 6 månader sedan jag började med LCHF och började träna regelbundet. 11 kilo har jag gått ner och det är en otrolig skillnad. Både på min kondis såklart men också hur mycket bättre jag mår. Det är roligt att prova kläder igen och jag känner att jag mår gott av motionen. Vet inte om jag vågar säga att motionen känns självklar ännu men jag kan längta efter mina löparrundor och det är en riktigt bra bit på vägen.

Jag försöker köra LCHF på vardagar och så gott det går på helgen. Är vi bortbjudna äter jag vad som bjuds och är jag på stan så kan jag äta och ta en fika precis som innan. Det som fungerar på mig är att äta LCHF i min vardag och komplettera med "lite" kolhydrater efter träning.



Det är många som inspirerat mig till att äta LCHF och bla. Åse med bloggen www.56kilo.se är fantastisk med att dela av sig av recept och tips om LCHF.

fredag 15 mars 2013

Skön hemmadag

Riktigt lyxigt att vara hemma tillsammans alla fyra idag. Johan har målat på i källaren och har några timmars jobb kvar imorgon förmiddag sen ska det vara klart! Tjoho!

Jag och Olivia fixade lite smarrig eftermiddagsfika till oss. Cheesecake i glas, blev en väldigt god belöning efter en löprunda i dagens eftermiddagssol. Receptet kommer från Åses bok om Lchf, driver också bloggen 56kilo.se


tisdag 12 mars 2013

Vårtecken

Underbart att vakna till solen och få tassa upp medans barnen fortfarande sover. Att termometern sedan visar -12 grader känns inte alls lika bra. Vill ju ha varma, fina vårdagar nu! Till min stora glädje har några stackars snödroppar kommit upp och jag hoppas snart det kommer fler vårtecken.

Det blev promenad ner till förskolan idag, Vilmer låg gott nerbäddad i vagnen och min duktiga Olivia promenerade med mig. Det är en lyx att kunna ha nära till förskolan så vi kan promenera dit.









söndag 10 mars 2013

Pyssel till dagens kalas

I eftermiddag bär det iväg på kalas för lilla mamma som fyllde år igår. Presenten är klar sedan tidigare och jag och Olivia har pysslat och fixat lite paket nu på förmiddagen. Olivia har snällt lånat ut sina bakelser och kakor för lite dekorering.

Tårtfaten är hemmagjorda och blir förhoppningsvis en uppskattad present!






tisdag 5 mars 2013

Elementskydden på plats

Vilken skillnad det blev med de fina elementskydden som mannen tillverkat. Det blev vitmålad ribb och underbart skönt att slippa se de fula, gamla elementen.



Idag har det kommit upp nya sovrumsgardiner, snälla mamma hälsade på och hjälpte mig att lägga upp dem i rätt längd. Linnefärgade mörkläggningsgardiner med öljetter blev det.