måndag 30 juli 2012

Lekstugan

Det går framåt med lekstugan och nu är det inte så jättemycket kvar. Än så länge är det provisoriska fönster och ingen dörr men snart så! Den ska målas inuti och sen ska vi ju såklart inreda den.

Här kör vi städning och gräsklippning...tjoho! För ikväll är det grillning med fina barndomsvänner hos oss.

fredag 27 juli 2012

Lisebergsbesök

Inläggen blir inte så många nu under sommaren men här kommer en bildkavalkad från vårt besök på Liseberg i måndags eftermiddag. Vårt stora "Mission" var att lämna Olivias alla nappar till kaninerna och det gick ju hur bra som helst. Fint diplom fick hon och det blev mycket enklare när vi fick lämnat iväg napparna.

Det var galet mycket folk men vi fick åkt en del och spelat ännu mera och som avslutning på dagen spanade vi in Lotta på Liseberg.

Vilmers dop

22 juli hade vi dop för vår Vilmer och det var en mysig dag. Vilmer sov sig igenom dopet, precis som Olivia gjorde på sitt dop.

Härlig dag, fina gudföräldrar, god mat, fint väder, mycket kärt besök av släkt är en bra sammanfattning av dagen!

Fin dag som vi har sett fram emot men som nu är skönt att den är avklarad!





onsdag 18 juli 2012

Semesterlunket

Sköna lediga dagar med hela familjen, jag gillart! Igår blev det långpromenad och lek på lekplatserna längs med rundan och Olivia var helnöjd!

I eftermiddag är det resning av lekstugan som gäller, morfar kommer och hjälper oss!

Vilmer grejar nu med sina leksaker och just nu nöjd över att faktiskt få vara lite i fred från syster som annars är " all over the place"

måndag 16 juli 2012

I farten

Har kommit in i mina dagliga promenader och även lite löpningen vilket känns riktigt bra. I morse blev det både regn och senare lite sol på rundan.

Nu har vi inhandlat klänning till Olivia som hon ska ha på lillebrors dop och en sväng till Byggmax har vi också hunnit med.

I eftermiddag får vi besök av vår präst så det är bäst att ladda kaffekokaren!.

söndag 15 juli 2012

SEMESTER

Nu är vi alla hemma igen och vi har firat med thaimat att det är semestertider som nu väntar!

Johan har varit i väg hela helgen på svensexa för barndomskompisen i Falkenberg och han kom hem nu ikväll. Jag, Olivia och Vilmer var hos mormor och morfar igår eftermiddag och kväll och blev bjudna på räkor. Satt ute på deras altan och åt och mös.

Nu blir det sängen så jag orkar upp imorgon för en skogspromenad.

fredag 13 juli 2012

Min hjälpreda ♥

Olivia vill såklart göra allting som jag gör för tillfället, vattna i vårt lilla växthus är sådant som hon lätt kan hjälpa till med. Barn och vatten är ju en lyckad komination och ute kan hon ju söla hur mycket som helst.

Det har kommit flera tomater men nu behöver de allt en massa sol så det känns som det snart är dax att dansa soldansen, om det nu hjälper!

Äntligen semester för hela familjen

Nu har Johan äntligen gått på SEMESTER och vi är alla lediga nu fyra veckor framöver! JIPPI!!

Helt otroligt att Olivia redan varit ledig hela 6 veckor från dagis, lite orolig var jag till en början med hur detta skulle gå då hon är ganska så rastlös och lilleman tar mycket tid men det har gått väldigt bra. Tog någon vecka för både henne och mig att "vänja" oss vid all hemmatid.

Nu ska vi verkligen njuta av sommarens lediga dagar och ta dagen som den kommer. Förhoppningsvis kommer det hända saker på barnens lekstuga och att vi kommer en bra bit på den.

Här har Johan målat golvet som ska vara i lekstugan och det blir vitt, vad annars!
Nästa söndag är det dax för barndop, vår lille Vilmer ska döpas så det kommer bli en del fix inför denna dag. Av en ren slump hittade jag igår pappren med hans namn som vi ska skicka in och som måste vara inne innan han är tre månader, vilken tur att jag hittade dem nu för jag hade inte så mycket tanke på detta och han är ju tre månader om bara 11 dagar.

God Natt

måndag 9 juli 2012

Dagens

När lilleman sover passar jag på att njuta av lugnet!

Längesedan jag läste en bok...

söndag 8 juli 2012

På landet

Lördagseftermiddagen tillbringades på landet med barnen och med mormor och morfar. Lite skogsluft gör ju susen och vi kunde sitta ute vid den gamla kvarnringen och grilla och fika. Väldigt fridfullt!

Vår tjej blev hämtad av farmor och farfar i eftermiddag och är hos dem några dagar på lite semester. Här har vi varit hemma och fixat och donat idag och jag fick mig en tidig födelsedagspresent som är väldigt uppskattad. 

lördag 7 juli 2012

Taklök

Gillar dessa taklökar och vi har tagit bort en skifferplatta och planterat några utanför vår källaringång. Imorgon blir det till att försöka ta bort all ogräs runt alla plattorna så det ser lite anständigt ut!

Men nu så är det packning och iväg på en lite tur tillsammans med barnen.

fredag 6 juli 2012

Byggandet av lekstugan

Johan och barnens morfar håller på att bygga väggarna på lekstugan i morfars garage så kan de monteras på plats senare. Golvet till stugan är hemkört och väntar på att bli målat vitt.

Våra åsikter gick isär om vilken färg lekstugan skulle ha men nu har vi enats om att den blir grå. Vindskivor, knutar, fönsterfoder, dörr och verenda-staketet får bli vitt.
Alltid dessa kompromisser!!!!

Klart Olivia ville hjälpa till med snickrandet!

Gårdagens utflykt

God Förmiddag på er denna julifredag! Här gör vi inte många knop denna förmiddagen utan håller oss inne och kollar på film medan regnet smattrar på rutan.

Mannen jobbar och har jouren denna vecka så det blir en lugn helg för oss andra och förhoppningsvis får vi lite uppehåll någon av dagarna så vi kan ta lite promenader.


Igår eftermiddag tog jag, Olivia, Vilmer och mormor en utflykt till Åsa där vi besökte gårdsbutiken Ceasars Hem och gjorde några små fynd. Mysig liten butik i fin miljö och de hade även lite fika till försäljning


Sen blev det ett badstopp vid Åsa strand och Olivia tog sommarens premiärdopp i havet tillsammans med mormor. Jag och Vilmer tog det säkra och höll oss på land.

Lagom till eftermiddagskaffet stannade vi vid Freadals Trädgårdscafé som hade smarrig fika i fin trädgårdsmiljö. Även här fanns en liten gårdsbutik.


Återkommer med lekstugebygget under dagen!

söndag 1 juli 2012

Kärlek ♥

Vilken underbar eftermiddag och kväll det blev igår när solen lagom visade sig till bröllopet.
Tack för att vi fick vara med och dela dagen med er Familjen Carlafors ♥


Vi lämnade både Olivia och Vilmer hos min svägerska så vi njöt av att faktiskt vara barnfria och jag kunde få passa på att fota lite en sådan här eftermiddag.

LYCKA!