torsdag 31 maj 2012

Delar av vår entrésida


Det blev 2 klematis planterat vid vår spaljé på framsidan. En rosa som heter "Ville de Lyon" och blommar juli-september, blir ca- 3-5 meter och sen en vit som heter "Miss Bateman" och som blommar maj-juni och blir ca: 2-3 meter. Har också satt en murgröna mellan dem som kan slingra sig lite och bli mera marktäckande är växande på höjden.

Snart dags att hämta mitt hjärta på dagis och det är sista dagen för denna våren. Nu har hon sommarlov och börjar igen i början av september!

tisdag 29 maj 2012

Skönt när man får någonting gjort!

Olivia har varit hemma idag och haft ledig dag då hon var på dagis igår istället. Lyckan igår var total när jag och Vilmer kom till hennes dagis för att hämta henne. Hon hade sagt det till fröknarna redan på morgonen att i eftermiddag kommer min mamma och lillebror. Mitt hjärta!!!

Vår tisdag har mest bestått i att leka och mysa hemma. lagat mat, varit på läkarundersökning på BVC med Vilmer och nu ikväll stack jag och mamma upp till Kungsmässan för att leta festklänningar till sommarens festligheter. Hade turen att jag faktiskt hittade två stycken som jag tyckte om. Inte helt enkelt att ställa sig i en massa provrum efter nyss varit gravid och några kilo för mycket på kroppen men nu så är det gjort!!!

Mitt hjärta när vi busade på lekplatsen i söndagskväll!

söndag 27 maj 2012

Vi firar mor...

...och njuter på altanen med exotisk planka & riktigt god pavlova.


Nu ikväll när mor & far samt bror med familj åkt hem tog vi premiärturen med vagnen för hela familjen. Gott att röra på sig och komma ut denna fina majkväll.
Det blev lekplatsbesök och en sväng förbi kiosken.

Idag är dagen då Vilmer var beräknad till...och nu är han redan (strax) 5 veckor!
Jisses vad effektiva vi har varit.

lördag 26 maj 2012

Heja Sverige!

Nu är det bara att hoppas Sverige håller ledningen!!!
Vilket mäktigt framträdande Loreen gjorde!
Heja heja!
Bild lånad från Aftonbladet.se


fredag 25 maj 2012

Vädring i växthuset

Grindar är gjorda och uppsatta för både trappan ner till trädgården & trappan ner mot vår balkong.

Vilka härliga kvällar!

Avkopplande att sitta på altanen med en kaffe och slappa så här på kvällarna när barnen somnat.

Poolhäng & grillat

25 grader varmt och vi hänger på altan och badar i poolen. Eller Olivia badar och vi andra passar på att bada fötterna!!!

Nu blir det snart grillat och hemmagjord potatissallad.

Ha en riktigt skön kväll!

onsdag 23 maj 2012

Syrenens tid

Skönt att kunna sitta på altanen och titta på dagens bilder på trädgården. Barnen har somnat efter vissa protester från vår unga dam... och jag och Johan har varit ute i trädgården och båda vattnat och sen har jag letat sniglar.

Försöker vädra ut huset nu ikväll men det är lättare sagt än gjort när det är så vindstilla och fortfarande väldigt varmt ute.

Sköna Maj

Morgonstressen har lagt sig och jag har hunnit njuta av att bara gå omkring i trädgården och fått fota lite.

Vilmer sover så gott i vagnen på altanen efter att ha blivit både vägd och pysslad med. Här ska det strax bli lunch för mig och det blir lunch på altanen även idag! Kan helt klart vänja mig vid att ha det såhär varje dag.

Olivia är på dagis och om två timmar är det snälla mormor som hämtar henne. Ikväll har de vernissage på dagis och det var supermysigt att få vara med på det förra året men ikväll blir det Johan och Olivia som går på det. Jag och lilleman får nog stanna hemma tyvärr.


tisdag 22 maj 2012

Vår lille prins är 4 veckor idag

Tänka att vår lille Vilmer redan är fyra veckor! Har haft en skön kväll med grillning på vår altan tillsammans med Olivias och Vilmers farmor och farfar. Olivia har varit hos dem sen i söndags och nu kom de upp med henne ikväll. Lycka att få hem henne igen och det blir fort väldigt tomt och tyst hemma utan henne. Vår lilla snackfia!
Imorgon är det dagis för Olivia och mormor är snäll och lämnar och hämtar henne. Jag och Vilmer får vår BVC-sköterska på hembesök då det inte blivit av förrän nu och då är det dags att se vad lilleman väger.

Sommardag & kungligt dop

Idag är dagen då prinsessan Estelle ska döpas. Ska passa på att kika lite på dopet nu när lilleman ska äta.
Vilket härligt väder det bjuds på dagen till ära!



Bild lånad från Expressen.se

måndag 21 maj 2012

Sommar, sommar och sol...

...havet och vinden och doft av kaprifol!

Vilken underbar sommardag vi haft. Det har blivit altanhäng här hemma med finaste Maria och så underbart att sitta ner och få snattra en massa. Lilleman sov det mesta av förmiddagen och Olivia är hos farmor och farfar sen igår så det har varit riktigt lungt men tomt här hemma.

Imorgon blir det också en lugn dag för mig och Vilmer. Vi hoppas på fint väder och att det kan blir lite grillning på kvällen när farmor och farfar kommer med Olivia.

Chokladblomma som nu har fått flytta hem till vår altan!

lördag 19 maj 2012

Projekt odlingsvitrin klart


Här kommer bilder på vårt hemmabyggda odlingsvitrin. Sambon har gjort ett toppenjobb med det och jag är mer än nöjd. Är ett riktigt fin inslag på vår balkong som vi inte annars har så mycket på.

I krukorna har jag satt persilja och jag och Olivia har planterat några små pumpor. Det finns också två tomatplantor samt basilika, timjan och citronmeliss.

fredag 18 maj 2012

Dagens lyx

Det blev en inspirationstur till trädgårdshandeln Träslövs Trädgård och en hel del inköp av växter både där och på Blomsterlandet.



Hittade detta dina stora gräs: Pampasgräs. Vilka coola plymer det har blivit och egentligen skulle det klippas ner nu på våren men det har säkert sparat det för att man ska kunna se hur det ser ut under vintern. Riktigt fina!

Det blev en tur till staden för min del efter vägningen av lilleman. Han sköter sig fint och går upp bra i vikt.
Jag hade lite saker som jag var tvungen att byta inne i stan och fick även handlat lite annat också. Skönt att få lämna hemmet en stund och Johan har varit pappaledig idag och myst hemma och tagit hand om våra små hjärtan.

Nu ikväll har det blivit en hel del planterat och jag fått så bra hjälp av Olivia. Kul att hon vill vara med och greja och att hon är så duktig.

Imorgon ska jag visa bilder på vårt odlingsvitrin som vi har tagit i bruk med både tomatplantor och goda kryddor.

torsdag 17 maj 2012

Regndag och städdag

Insåg ganska så fort i morse att det inte blir gjort så mycket ute idag pga. allt regn så vi satte igång och röja och städa här hemma. Verkligen välbehövligt! Skönt att få röjt upp, tvättat en massa och städat och torkat golven.

Fick spontanbesök på förmiddagen mitt i vårt röjande och det var ju skönt med en liten fikapaus.Min fina moster kom för att ge lilleman en present och lyckos för mig var att hon hade med sig hembakat så nu är min frys laddad med godsaker.

Började gå igenom Olivias bebiskläder och det är allt lite sorgligt att inte få använda alla de fina små klänningarna igen som Olivia haft. Kan lätt konstatera att det rosa och röda dominerade lätt bland hennes kläder i stl 56-74 så det är inte mycket där som lilleman kommer kunna ärva.


Imorgon är det ny vägning på BVC och sen är det jag som tar och rymmer iväg en liten stund på egen hand...ska ta en tur in till staden och göra några ärenden och självklart passa på att besöka både Träslövs Trädgård och Blomsterlandet för lite inköp till sommarkrukorna på altanen.


tisdag 15 maj 2012

Trädgårdsmästarna

Så här så det ut hemma hos oss i helgen. Johan och Olivia förberedde för plantering av växter intill vår spalje.

Idag har vi haft soft innedag. Olivia har varit på dagis och Johan har jobbat. Konstigt väder har vi haft med både sol, regn och upp till 18 grader....! Morfar kom på fikabesök när han hämtat hjärtat från dagiset och sen stack hon ut till grannen för massa lek.

Imorgon kommer mormor för att lämna och sen hämta på dagis och förhoppningsvis kan vi bädda ner lilleman varmt i vagnen så vi kan gå ut i trädgården en liten stund.

måndag 14 maj 2012

Mera dammbilder

Mera bilder från vår damm. Gillar verkligen ljudet av vatten i vår trädgård och vilket härligt lugn det ger. Riktigt roligt att vi faktiskt behöll dammen.

Vi har planterat en vit näckros i dammen och två vattenhyazinter har fått flytta i. Olivia har sin fågel flytande i dammen också!

Dagens vägning av lilleman var jättebra och han väger nu 3110gram och hade ökat 180gram sen i torsdags.
Imorgon blir det dagis för Olivia och jobb för Johan. Jag och lilleman kör innedag och passar på att softa. Snälla morfar har lovat komma och hämta & lämna Olivia så jag slipper ta ut lilleman till dagiset.

Ny vecka

Fick fin hjälp av mamma igår när det skulle planteras i trädgården och hon hade med sig både god kvällsmat och sen ännu mumsigare minipavlova som vi lyxade till det på. Perfekt att göra ett gäng minimaränger och ha hemma för att sen snabbt kunna garnera när man får fikabesök.


Nu blir det en sväng till BVC för att se vad lilleman väger. Känns som om det regnar varje gång vi ska till vårdcentralen. Johan och Olivia har åkt iväg för att inhandla brädor till den kommande lekstugan.

Johan är ledig idag och sen ska han jobba tisdag och onsdag innan han är långledig för helgen igen.

söndag 13 maj 2012

Dammfix

Fick hjälp nu ikväll av mamma med att plantera en näckros i vår damm och Johan ordnade med ström till dammen så vi kan använda de ljuskulor jag fått i födelsedagspresent tidigare. Det blev också planterat två klematis och en murgröna på vår framsida, mer om detta imorgon.

Johan är ledig imorgon också och för min och Vilmers del blir det ett besök på BVC för lite vägning. Hoppas vi har kommit över 3 kilos gränsen.

lördag 12 maj 2012

Mellan amning & eftermiddagsvila

Det är tyst i huset då båda barnen sover och mannen är ute och grejar. Det är snart dax för lite mat till lilleman och jag har hunnit kolla lite i några nya trädgårdsböcker jag införskaffat.

Det blev en liten utflykt till Åkrabergs Trädgård tillsammans med mamma imorse när Vilmer fått mat. Fick inhandlat det jag tänkt och lite till...!

Så imorgon hoppas jag på att solen ska visa sig en liten stund och vi kan få planterat ner det i jorden och dammen. Är ju helt nybörjare på det här med damm så det ska bli spännande.

fredag 11 maj 2012

Dagens projekt - Trappräcke

Här har vi fått upp ett trappräcke från altanen. Mannen har varit duktigt och gjort klart det idag. Ser fram emot när vi bytt ut det nuvarande bruna balkongräcket så det blir likt med det ribbstaket vi satt på altanen.

I helgen ska jag & mammsen göra en sväng till trädgårdshandeln för lite inköp av näckros, vattenhyazinter samt tomatplantor.

Nyplanterat

Jag smet ut en stund på förmiddagen och planterade lite nytt i våra krukor på trappan. Penseerna får stanna ett tag till då de fortfarande är fina.

Johan & Olivia har ordnat med ett trappräcke till vår altantrapp och när hon vaknar ska de bege sig till simhallen för lite mysigt bad.

torsdag 10 maj 2012

Blommor & blader är inhandlat

Fick gjort ett litet ryck på förmiddagen och inhandlat lite nya växter och blommor till entrétrappan. De gamla påskliljorna som blommat över sen länge står fortfarande kvar men imorgon ska jag försöka plantera nytt. Hoppas att det inte ska regna hela dagen bara!

Det var ny vägning idag och Vilmer väger nu 2930 gram så det går framåt. Pratade ju en hel del om den här amningen med vår bvc-sköterska och jag fick så mycket beröm över att jag lyckades med amningen till Olivia och hon tycker jag resonerar klokt om amningen/ersättningen till Vilmer.

Nu ikväll fick vi besök av Johans bror med familj, (saknade dock Karin) som kom både för att spana in lillebror men även gratulera vår 3-åring samt mannen i huset som båda fyllt år i april men som vi aldrig fick firat ordentligt.

tisdag 8 maj 2012

Vilmer är 2 veckor

Idag är vår lille kille 2 veckor gammal. Han är fortfarande en liten slöis och fokus nu är att han ska få i sig så mycket mat som möjligt. Det var vägning igår och imorgon får vi medsök av BVC-sköterskan och ny vägning.
Det är så otroligt skönt att Johan är hemma denna veckan så jag kan koncentrera mig på matning av lilleman. Amningen fungerar sådär eftersom lilleman är liten och har dåligt med ork och det är verkligen tur att det finns ersättning att köpa. Det var jobbigt med amningen även med Olivia men efter ett par veckor fick vi det till att fungera men denna gång känner jag att jag har varken samma tid eller tålamod för det så vi får se vad som händer. Det viktigaste är ändå att han får i sig mat.

söndag 6 maj 2012

Underbara vår

Så mycket som hänt i trädgården på två veckor. Härligt att få gå runt i vår trädgård och bara titta på vad som hänt under dessa två veckor som jag varit iväg. Våren är ju helt klart den bästa tiden tycker jag när man har hela långa sommaren framför sig och det börjar grönska så mycket!

 

Mina dahlior kommer riktigt bra, planterade ner dem i krukor för några veckor sedan och hade de först inne i källaren innan de fick komma ut i skyddat läge.

Johan & Olivia har fixat och donat här hemma idag och fått oljat altanen, fixat kogödsel och lagt ut detta i pallkragarna så att jag kan så lite grönsaker snart. Trimmat och klippt gräset.

lördag 5 maj 2012

Mina finingar

Vilmer ♥
Olivia ♥



Vi har i dag kommit hem från Neonatal på Halmstad Sjukhus och det känns helt underbart att äntligen få komma hem!

Vi fick ett riktigt bra sista dygn då Olivia kom ner på besök igår kväll och hon och Johan hade köpt med sig mat så vi hade lite fredagsmys. Sen sov hon över och det var helt underbart att få vakna bredvid vår tjej imorse. Har längtat så efter henne!

Vilken fantastisk avdelning Neonatal på Halmstad Sjukhus är. Underbar personal och mycket personal och de har lyckats få till en bra miljö som inte alls känns stel. Riktigt fina människor har vi stött på som haft så bra hand om vår Vilmer och som stöttat både mig & Johan då det ibland kännts extra tungt.






 

tisdag 1 maj 2012

1 Maj och underbart väder

Har smitit ut i den härliga vårvärmen och njutit av att få ha min blekvita näsa mot solen en liten stund.

Lilleman ligger inne och solar...på sin lilla playa och vi hoppas han ska bli ännu piggare efter detta.

Känns bra med ny vecka och att lilleman idag är en vecka. Han blir bättre för varje dag och har ökat bra i vikt så allt känns fint nu. Vi är kvar i Halmstad ett par dagar till vilket känns tryggt.

Tack för alla söta meddelande, sms och allt!

Kramar från oss