söndag 31 oktober 2010

Vintertid...

....skönt med en extra timmas sömn inatt då jag jobbade lördags kväll och söndag morgon. Är nu lite seg i huvet efter en 2 hektiska arbetspass. Olivisen fick fara runt till både mormor & morfar samt till min bror och hans familj för att vi skulle lösa denna helgens jobb. Johan har haft jouren denna veckan på sitt jobb och har varit ute på jobb några timmar både lördag & söndag. Igårkväll fick O följa med mormor & morfar på kalas.

Nu har vi ätit kvällsmat och Olivisen somnade gott vid 19.15 ikväll. Det blir lite slappekväll i soffan för min del och en tidig sänggång!

lördag 30 oktober 2010

Lördag

Har en ledig lördag förmiddag tillsammans med Olivia. Vi har varit inne och myst nu under förmiddagen och ska strax ta på oss för att gå ut och leka lite innan det är dags för lunch. Johan kommer snart hem då han har tillbringat förmiddagen på jobbet.

Ieftermiddag är det min tur att jobba och sen jobbar jag imorgon fram till 15.00. Det var längesedan jag jobbade en hel helg så jag kommer nog vara lite trötter på söndagkväll.

Igår kväll var det fredagsmys med tacos, Doobidoo & Skavlan.

onsdag 27 oktober 2010

Första föräldramötet...

...gick bra och det är så spännande att få se mera av vad de pysslar med på dagarna. Hon har verkligen fantastiska "fröknar" och jag är så glad att hon fick plats just där!  Det blev lite pysseljobb för oss föräldrara också. Hoppas barnen blir stolta över oss föräldrar och vårt konstverk.

Annars har dagen inneburit jobb och möten och inte så mycket annat. Imorgon däremot har jag & Olivisen en skön ledig dag. Ska bli skönt att bara få vara hemma & skrota. Kanske blir det en promenad eller något om inte vädret är lika trist som idag.

Har sen en lång jobbhelg framför mig, men jag får ju sova en extra timme på lördagsnatten så jag är så nöjd!

söndag 24 oktober 2010

Babysim & Julmarknad

Dagen startade med babysim och det var kul att kunna deltaga efter några helgers uppehåll pga. förkylningar.
Detta var sista gången på denna terminen och även sista gången för oss då vi har sagt upp vår plats. Kan inte riktigt motivera det då vi har kunnat vara med så få gånger.

Gjorde ett besök på Hjulebergs Julmarknad idag i regnet. Julkänslorna infann sig väl inte riktigt... kändes mest konstigt när det spelade julmusik, men det är ju ett tag kvar till jul också!

Eftermiddagen tillbringade vi med Johans brors familj där det blev god söndagsmiddag och vi firade Ann-Sofie som nyss fyllt år. Vi hade även en skypedate under middagen med Olivias kusin Karin som är i Australien.
Idag var Olivisen lite mera med på noterna än sist. Hon vinkade och pekade och tjoade när hon såg Karin på skärmen. Så underbart att tekniken fungerar så avståndet mellan oss inte känns så långt!
 Men vi saknar dig ändå jättemycket!

Nu får det bli film-mys och lite godis!

lördag 23 oktober 2010

Regnig lördag

Tanken var att det skulle snickras ute på vår husgavel, men då de visades regn för hela dagen så ställdes detta in tidigt imorse. Så vi tog sovmorgon till 7.30 och en mysig lördagsfrukost.

Johan har idag börjar riva ner all fin träpanel i vårt kommande gästrum. Vi målade ju den befintliga mörka träpanelen vit tidigt i våras och satte upp en skiljevägg mellan gillestugan och detta rummet. Men när väggen kommit upp så kom det också en väldigt tråkig lukt fram. Vilket visade sig komma ifrån trät som ligger emot betongen och har väl sugit åt sig lite fukt. Så nu är all trät borta på de två väggarna och vi ska beställa nya fönster till detta rum så vi får klart alla väggarna. Sen ska också golvet göras nytt. Så det får istället bli vit-putsade väggar. På den högra väggen har vi tänkt att ha gardeober så den kommer ju inte synas. Det är lite ledsamt då vi var så nöjda med den fina vita träpanelen, men men man får inte vara sämre än man kan ändra sig!



Olivia som working baby
mycket upptagen liten dam....

Ikväll ska Johan på killträff eller det kanske heter herrträff numera???
Och jag & Olivisen får fint besök av kusinerna och deras mamma Jeanette


torsdag 21 oktober 2010

Regn & Rusk

Vilket regn-&blås-väder vi har denna torsdagskväll, skönt att få vara inne och tända ljus och bara mysa.
Efter dagens arbetspass var det dags för ett svettige boxercise-pass. Härligt med en riktig genomkörare för kroppen. Ska försöka att komma iväg & simma imorgon när Johan kommit hem så kan jag skryta med att ha tränat 3 gånger denna veckan, vilket inte har hänt på flera år....eller typ aldrig!

Igår var jag hemma med Olivia då hon var så hostig & snuvig på morgonen. Fick en hel del gjort då man var igång redan klockan 08.00 så det blev bla. brödbak. Olivia tycker det är såå roligt att få stå på en stol brevid & spana på vad man  gör och ha någon liten skål och röra i. Det blev dock ett kvällsbesök på jobbet då vi hade avdelningsmöte.Men idag var hon åter på dagis och jag på jobbet.

Håller på att titta på möbler till vårt nya kontor som ska stå färdigt om bara några veckor. Känns helt underbart att få vara med och påverka vad vi vill ha och det ska bli helt fantastiskt med ett helt nytt kontor och nya fräcka möbler!

Nu har jag jobbat klart för denna veckan så nu är vi lediga hela långa helgen! UNDERBART!

måndag 18 oktober 2010

Mitt hjärta 1,5 år idag

Den som väntar på nåt gott....

Fick mail från Ving häromdagen att vårt hotell som vi bokat i Khao Lak numera ingår i Sun Garden-Familjen vilket innebär bla. att de har en massa skojigheter/aktiviteter för barnen.
Om si sådär 3 månader befinner vi oss i detta paradiset och njuter!

Idag är det riktigt grått höstväder ute och titt som tätt regnar det. Jag & Olivia är lediga idag och under förmiddagen var vi ute en sväng och plockade upp dahliorna, så nu har de åkt in i garaget på lite torkning innen det sen är dags att hoppa ner i en låda på lite vinterförvaring.
Vet inte riktigt var jag ska planera dem till nästa år då vi gräver upp framsidan och ska lägga sten där men det är bäst att spara dem!

Ikväll blir det simning för mig & sen blir det direkt hem för att Johan också ska ner och hinna träna.
Det är så skönt nu när man har kommit igång & träna 2 dagar i veckan.

söndag 17 oktober 2010

Söndag

Helgen har gått snabbt som vanligt men jag & Olivisen är lediga imorgon också då jag jobbade igår.
Hon fick lite feber igårkväll och hon är väldigt hostig & snuvig så det blev inget babysim idag heller...
Vi ställde även in morgondagens mamma-barnfika så det kommer bli en lugn innedag för oss istället!
Idag har jag varit & firat min söta lilla brorsdotter som fyllde år i måndags & hennes pappa som fyllde 35 i onsdags och det bjöds på väldigt god mat & tårta.

Vi har också skypat med Olivias andra kusin som just nu befinner sig i Australien. Olivia var väldigt fundersam till att se kusin Karin på skärmen.

Har hittat lite flera hänggungor på nätet.

onsdag 13 oktober 2010

Soffläge...

...har intagit soffan och slappar efter en intensiv dag med jobb & sen stoj med fröken O. Imorgon har vi en ledig dag och det ser jag fram emot. Idag var första gången Olivisen inte ville bli lämnad på dagis och hon grät när jag skulle gå....då är det tufft att vara mamma! Men när Johan skulle hämta henne så ville hon inte följa med hem så det kan snabbt ändra sig!

Nu måste jag kolla på nyheterna och titta på när de får upp gruvarbetarna i Chile, vilken lycka att äntligen få komma upp efter vad är det 2 månader där nere!!!

måndag 11 oktober 2010

söndag 10 oktober 2010

Söndag

Olivia bestämde sig för att hon inte skulle sova i sin säng vid midnatt igår. Hon låg i vår säng men for runt som en väderkvarn hela natten så det blev inte jättemycket sömn!
Så det var två trötta päron som vaknade klockan 07.00 av väcarklockan.
Tanken var att vi skulle simmat ,men vi stod över då Olivisen var så hängig & trött.
När vi ändå kommit upp i tid så blev det röjt i vårt stora källarförråd vilket var välbehövligt!

Vid 10.30 drog vi till det stora varuhuset i Ullared och det var verkligen full rusch där.
Vi skulle ändå på fikabesök i närheten av Ullared så därav ett besök. Det blev lite julklappar och lite påfyllning av Olivias vintergarderob.

Hittade igår en fin modell av trägunga när jag sökte runt på nätet.
En sådan skulle jag vilja ha!!!
Imorgon har jag & Olivisen sovmorgon vilket är en bra start på veckan.

lördag 9 oktober 2010

Lördag

Vilka härliga höstdagar vi har! Har njutit av promenad med Olivia i vagnen och har kunnat vara ute och lekt i trädgården och även gejat i trädgården.

Imorgon väntar babysimmet och efter det blir det fika med Olivias gamlafarmor Karin

fredag 8 oktober 2010

Fredagsmys

ÄNTLIGEN Fredag!!!
Nu är det äntligen fredag och man har hela helgen framför sig.
Det gick snabbt från att inte ha någonting planerat i helgen till uppbokad, men så kan det ju gå!

Bjuder på mera renoveringsbilder, idag från vårt sovrum!

Förebild av vårt sovrum.
Vet inte riktigt hur de förra ägarna tänkte när de målade taket orange...men det matchade ju de gröna textiltapeterna!!!

Efterbild

torsdag 7 oktober 2010

Torsdag och snart helg!!

Längtar så efter helgen...har inget planerat och det är alldeles alldeles underbart efter förra helgens jobbande för både mig & Johan. Det är bara en jobbdag kvar för mig medans Johan & Olivia har lyxen att de är ledig imorgon.
Ett nytt härligt program med David Hellenius har vi precis avverkat och det blev en hel del skratt. Han är ännu en favvis som programledare!


Före bild på badrummet

Efter bild på samma badrum!

onsdag 6 oktober 2010

Onsdag & Berg flyttar in

Har kollat på Carina Berg och hon är en personlig favorit som verkligen bjuder på sig själv! Idag flyttade hon in till dansbandskungen Christer Sjögren. Lite kul att se hur han hade det i sin lilla enkla bostad!!
Har idag varit och köpt 4 fotoalbum och klickat iväg en fotobeställning till extrafilm, har en hel driva med kort som bara väntar på att få flytta in i albumen. Det får bli helgens pyssel.

Hittade lite gamla kort på vår husrenovering så här bjuder jag på en före & eftertitt på vårt kök.
Vårt kök är i ek och kommer från Himle Kök, som är en lokal kökstillverkare.


tisdag 5 oktober 2010

Flex & lycklig mamma

hade möjligheten att smita lite tidigare från jobbet idag och hade då äran att hämta hjärtat på dagiset. Då det är Johan som alltid hämtar så är det gångerna som jag har möjligheten att hämta mycket värda för mig! Helt underbart att se henne i full rulle och se hur roligt hon tycker det är med alla kompisarna!

 På jobbet har det varit utbildning i vårt löne/tidsredovisnings-system så dagen har gått väldigt fort. Imorgon väntar det sista av lönerna, veckomöte och sen en del kvarliggande rutiner som jag inte har tagit över sen jag började min ordinarie tjänst.

Här hade vi tjejer bakat äppelpaj medans mannen har grejat ute med vår husgavel. Mums med äppelpaj!!

söndag 3 oktober 2010

Söndag.......

Det var jobb för min del under gårdagen och jag var hemma vid 23.20. Kvällen på jobbet gick bra och när allt bara flyter som det ska så är det så himla roligt att jobba. Då Johan var tvungen att också jobba igårkväll fick han skjutsa Olivia till mormor & morfar så hon kunde vara där och sova över. Tur man har dem så nära som man har!

Så idag fick jag sovmorgon till 09.15 vilket var helt ljuvligt! Och snart väntar det söndagsmiddag hos mormor & morfar...kan inte ha det bättre!

Igår förmiddag tog vi oss en sväng till Markbutiken där de hade utförsäljning av dekorsten, plattor, dammar & dammtillbehör.  Vi inhandlade en fontänpump med tillbehör till vår damm vilket var ett klipp när det hade 50% på just detta. Den får dock ligga till sig över vintern innan vi kommer använda den.

Bjuder på lite inspirationsbilder från gårdagen!
Här ser ni fontänen vi köpte. Den har 3 olika modeller och en fjärde om man önkar vattenfall.
Ska bli spännande att få dammen iordning till nästa sommar.