måndag 31 maj 2010

Ledig måndag

Idag har vi äntligen setts alla 8 på vår mamma-barnfika. Jätteroligt att alla unde vara med och att den blev av.

Vi kom hem till lunch och Olivia åt lite grann men var supertrött & gnällig och slocknade direkt när jag la ner henne i sängen.

Jag ska nu packa lite inför kvällens tripp till Uddevalla. Ska vara där på utbildning i morgon tillsammans med 2 kollegor och det är ju så skönt att komma upp kvällen innan och slippa lägga 2 timmar i bilen på morgonen.

Det blir en intensiv vecka med utbildning, jobb, halvdagsmöte i Götet och sen 2 studentuppvaktningar till helgen samt personalresa/fest på söndagen.
Inser också att det bara är tre veckor var tills det är dags för semester för min del. Och jag som precis har börjat jobba!!!

lördag 29 maj 2010

Startade dagen med en härligt promenad i skogen, helt själv utan barnvagn...vilket typ aldrig händer numera. Vi har ju en skogsslinga precis oss så det är lite pinsamt att jag inte går den oftare.

Har städat hemma hela förmiddagen och även fixat en liten morsdagspresent! Ska upp till mor far i afton för lite middag. Och Olivia får träffa och leka med sina kusiner som jag tror också ska dit! Lyckan är gjord!

Det var avslutning på babysimmet idag men vi stod över då Olivia fortfarande har lite hosta. Ska försöka gå på extrasimmet/babyfotograferingen på Klitterbadet som jag tror är om 2 veckor. Det är ju så synd att missa eftersom Olivia älskar att vara i vattnet.

torsdag 27 maj 2010

Veckan som varit

Jobbet med dräneringen på baksidan fortskrider. I måndags kväll fick vi extra hjälp , vilket var väldigt uppskattat!


Färdigplanterat i balkonglådorna
Tog en tripp till Blomsterlandet igår och inhandlade 14 pelagonior som nu pryder framsidan på huset.

Projekt trädgårdsland har börjat. Det har ju sett för tråkigt ut här på denna plats. Började med att måla pallkragarna i samma grå som huset ska vara. Sen har jag grävt undan all gräsmatta och allt ogräs som växt här. Johan gjorde en ny kompost för några veckor sedan.
Har grävt färdigt och jämnat till underlaget.
Markduken är utlagd och stenarbetet påbörjat, sen ska det också på bark.









torsdag 20 maj 2010

Spakväll...

...har nu slutat jobbet och väntar in söta Sara och sen ska vi spaa hela kvällen.
Sen är jag långledig över hela helgen vilket ska bli fantastiskt skönt.

Vi hörs!

onsdag 19 maj 2010

Härlig sommardag...

Denna härliga onsdag och "sommardag" visar 20grader och solen visar sig!
Vill visa lite fina vår-sommarbilder från trädgården.
Plommonträdet i full blom.
Några fina tulpaner visar sig, planterade dessa lökar sent i höstas och
äntligen har de kommit upp!
En trött Olivia som somnade när jag sådde grönsaker.
Har sått klart i mina pallkragar. Hade velat ha gula vaxbönor också men har ingen riktigt bra plats för det då alla pallkragar är upptagna!
Idag skulle vi varit på mamma-barnfika, men då Olivia är snorig så hoppade vi över. Vi ska däremot ta en eftermidagspromenad med våra grannar.
Igår skedde det häftiga att Olivia tog några steg aldeles själv... men sen så fegade hon ut och satte sig på rumpan och insåg att det var säkrare att krypa.





tisdag 11 maj 2010

Arbetet fortsätter...

Arbetet på vår baksida fortsätter. Det var svårare än vi trott att få bort dammen. Johan har lyckats få den längre från huset och nu har vi beslutat att vi ska ha den kvar efter att vår granne Johanna kommit med idéen. Jag har ju hela tiden sagt att hade den inte legat så nära som den gjort tidigare så hade jag haft den kvar!!!
Det kommer bli ett projekt i sig att få den snygg, men Rom byggdes ju inte på en dag!
Kommer lägga ett armeringsnät strax under vattenytan för att få den barnsäker!


Nedanför dammen kommer vi plantera lite högre växter eller högre gräs så vi får bort betongkänslan. Och sen blir det gräs in hela slänten så länge.





lördag 8 maj 2010

Mycket slit denna dag!

Startade denna regniga lördag med att åka till återvinningsstationen med ett helt lass med buskar som vi rivit upp tidigare.
Nu i eftermiddag medans Olivia sov middag bar vi väck all sten på baksidan. Vilket slit!! Tror det kommer kännas av en hel del i kroppen imorgon.
Denna natursten som tidigare legat som gång slängde jag ut på blocket och en timma senare var den såld.
Här har vi tagit bort all lös sten
Johan har här börjat gräva för att krossa dammen, något som var lättare sagt än gjort!


Efter mycker slit var vi värda lite våffelfika!






Projekt 2010: Dränering & altanbygge

Grävmaskinen är på väg in i trädgården.

Johan är på väg att ta ner de stora buskarna som står i vägen



Dagens vy, inte så rolig!
Altanen kommer bli ca. 40m2 med ett ribbstaket runt. Och dammen kommer försvinna i dagarna.


Här är nya delen i vår stora rabatt mot gatan. Har plantera buxbom, lavendel & löjtnantshjärtan och på stenplattorna ska väderkvarnen snart stå!





söndag 2 maj 2010

Bilder från Olivias 1års firande

Här kommer några bilder från Olivias 1års firande. Jättemånga fina presenter fick hon!

Söndagens projekt!

Vilket underbart vårväder det varit idag. Här har det grejats ute med lite av varje.
Johan har börjat måla vår panel och förhoppningsvis börjar de sätta den nästa helg.
Vi har fått bytt ut vår kompost och jag började även måla vår gamla väderkvarn. Den var nära att åka till soptippen men jag kom på bättre tankar, så nu är den målad i grått och jag ska sen måla i vitt runt fönster och runt stenarna. Sen ska den få ta plats i vår stora rabatt på framsidan.
Imorgon är jag hemma med Olivia och förhoppningsvis får vi även fint väder så vi kan vara ute!

Fick också grundmålat vår utesoffa för andra gången!

Här är en stor tråkig rabatt på vår framsida, då vi ska drenera runt huset ev. nästa år kan vi inte göra så mycket här men nere i ena hörnet har vi grävt och snyggat upp och jag har gjort lite nyplanteringar. Här ska även väderkvarnen stå när den blir klar.

Bilder kommer när projektet är klart! Förebild på väderkvarnen som jag högtryckstvättat!

lördag 1 maj 2010

Jobbdag

Om en stund ska jag bege mig mot jobbet och tillbringa kvällen där. Hoppade in extra då vi ändå inte skulle göra något speciellt denna lördag.

Olivia är fortfarande inte sig själv. Troligen är det 3-dagars febern hon fått tillsammans med kass mage, för hon fick röda utslag på kroppen igårkväll och det kom mera idag och feberfri har hon varit sen igår eftermiddag. Pratade med sjukvårdsupplysningen i förmiddags. Hoppas verkligen att hon snart är helt kry igen.

Imorgon hoppas jag på lite utetid när snuttan sover middag. Började på ett litet projekt på framsidan av trädgården häromdagen som jag ska försöka avsluta imorgon.
Bilder kommer!

Trevlig Afton!